Baron de Loë in Mheer overleden

Degenhard baron de Loë (links) met zijn zoon Diederik en tweejarige kleinzoon Diederik en schutterij Sint Sebastianus bij de boom die herinnert aan het ruim veertigjarig beschermheerschap van de baron. © PregnanZ/Ram van Meel

Degenhard baron de Loë, oftwel ‘d’r Baron’ van Mheer is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dit meldt de schutterij Sint Sebastianus, waarvan hij jarenlang beschermheer en lid van verdienste was.

Merel Visscher

Baron de Loë erfde na de oorlog het kasteel van zijn oom Heinrich de Loë, kwam in Mheer wonen en werd in 1960 lid en tevens beschermheer van de schutterij. In 1981 schoot hij de vogel af en zo was de baron van Mheer één jaar lang koning van Mheer. Na veertig jaar volgde zijn zoon Diederik hem op als beschermheer, maar vader Degenhard bleef volgens de schutterij betrokken bij het dorp en het verenigingsleven.

Kasteel

Zo bleef hij de dorpsgemeenschap welkom heten in de kasteeltuin na de aubade op Broonkmaandag, schrijft de schutterij in een in memoriam: ‘Ook de bondsfeesten mochten steevast op en rond het kasteel georganiseerd worden. Zijn vrouw, ‘de Barones’, was zijn grote steun en toeverlaat en haar overlijden in januari 2017 was een groot verlies voor de familie, maar vooral voor Degenhard. Ondanks zijn zwakke gezondheid wilde hij toch in ‘zijn’ kasteel blijven wonen, alwaar hij afgelopen vrijdag, op 89-jarige leeftijd is overleden. Wij zijn hem zeer dankbaar voor al zijn verdiensten voor de gemeenschap Mheer in het algemeen en voor onze schutterij in het bijzonder.’

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 14 augustus in de Sint-Lambertuskerk van Mheer.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal