Fortuna verliest in eerste serieuze test van FC Twente

Print
Fortuna verliest in eerste serieuze test van FC Twente

Afbeelding: Pro Shots -Niels Boersema

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft maandagavond in een oefenduel verloren van FC Twente. De wedstrijd in de Grolsch Veste eindigde in 2-1.

De wedstrijd tegen Twente betekende voor Fortuna de eerste serieuze krachtmeting van de voorbereiding. Eerder oefende de ploeg van Kevin Hofland tegen FC Dordrecht en de amateurs van Bekkerveld.

Lees ook: Fortuna Sittard op én naast het veld voor het eerst getest

Wachten in hotel

Het duel begon iets later omdat Fortuna naar eigen zeggen langer dan gepland in het hotel bleef wachten op de uitslagen van de coronatests van FC Twente. Eenmaal op het veld begonnen beide ploegen in de sterkste opstelling. Bij Fortuna waren er daarbij basisplekken voor onder anderen Tibeau Swinnen, Rasmus Karjalainen en Bassala Sambou.

Iets meer dan drieduizend toeschouwers zagen hoe de bezoekers de eerste grote kans creëerden in de Grolsch Veste. Karjalainen had moeten scoren, maar kreeg de bal niet voorbij Twente-doelman Drommel. Aan de overkant was Cerny dichtbij, maar zijn inzet werd licht getoucheerd door Koselev en raakte de paal.

Essers

In de tweede helft, waarin er bij voortduring werd gewisseld, greep Twente al snel de voorsprong. Giorgi Aburjania liet Fortuna’s tweede doelman Yanick van Osch kansloos bij een vrije trap: 1-0. De tweede Twente-treffer werd ingeleid door een andere invaller, Clint Essers. Hij liet zich te gemakkelijk de bal afsnoepen, waardoor de thuisploeg via Daan Rots op 2-0 kon komen. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Fortuna iets terug deed. Verdediger Martin Angha deed dat op prachtige wijze en mikte de bal op fraaie wijze in de kruising: 2-1. Fortuna drong daarna nog wel aan, maar echt grote kansen leverde dat – op een schot van Tesfaldet Tekie na – niet meer op.

Over een maand treffen FC Twente en Fortuna elkaar opnieuw: beide ploegen staan in de eerste speelronde van de eredivisie ook tegenover elkaar.