Georgios Giakoumakis definitief nieuwe spits VVV

Print
Georgios Giakoumakis definitief nieuwe spits VVV

Georgios Giakoumakis. Afbeelding: VVV-Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft de Griekse spits Georgios Giakoumakis (25) definitief vastgelegd. De aanvaller tekent voor twee seizoenen bij de Venlose club met een optie voor nog een seizoen.

Zoals De Limburger al eerder berichtte aasde VVV al enige tijd op Giakoumakis, een spits die in eigen land eerder voor Platanias en Episkopi speelde voordat hij in 2017 de stap naar AEK Athene maakte. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van Griekenland met die club. Een seizoen later kwam hij ook in de Champions League uit met AEK. De Griekse nummer drie van afgelopen seizoen verhuurde hem vervolgens aan OFI Kreta en het Poolse Gornik Zabrze. De in Heraklion geboren voormalig Griekse jeugdinternational scoorde het afgelopen seizoen na de winterstop drie keer in 12 wedstrijden voor de Poolse club.

Giakoumakis over zijn transfer: ,,Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV me die kans geeft.”

Technisch Manager Stan Valckx van VVV: ,,Georgios is een centrumspits met lengte én snelheid, een type spits waar we nog naar op zoek waren. Iemand die in onze speelstijl past, die uit de voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we in huis hebben.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen