Coronavirus

Aantal coronabesmettingen loopt harder op in Limburg: 67 personen testen positief

Print
Aantal coronabesmettingen loopt harder op in Limburg: 67 personen testen positief

Afbeelding: Rob Engelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen -

In Limburg tekent zich inmiddels een sterker stijgende lijn af wat betreft het aantal coronabesmettingen. De afgelopen week (meetperiode 3 augtus tot en met 9 augustus) zijn 67 personen in Limburg positief getest op corona. Een week eerder lag dat aantal nog op 24 besmettingen.

In vergelijking met de rest van het land, en dan met name de Randstad, doet Limburg het nog altijd goed als het gaat om het aantal besmettingen en de gevolgen daarvan. Vorige week werden in Limburg geen coronagerelateerde ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

De meeste besmettingen vonden de afgelopen week plaats in Venlo. Daar kregen 15 personen te horen dat ze Covid-19 onder de leden hebben. In Maastricht lag dat aantal op 12 personen. Belangrijk om daarbij te vermelden, is dat in deze twee steden, net als in Sittard-Geleen, aanzienlijk meer is getest op corona dan in andere Limburgse gemeenten.

In totaal werden de voorbije week 4044 coronatesten afgenomen bij Limburgers. 1,66 procent van de tests resulteerde in een positieve uitslag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →