Maastrichtse dansgroep in finale Amerikaanse dansshow World of Dance

Print

De Maastrichtse dansgroep Oxygen heeft de finale van de populaire Amerikaanse danswedstrijd World of Dance bereikt.

Oxygen danste dinsdagavond in de halve finale van het populaire programma voor het oog van miljoenen kijkers en een jury van supersterren op een remix van Bach’s Toccata. „Wat we net hebben gezien is bewegende kunst”, zei jurylid Ne-Yo na afloop van het optreden. Ook superster Jennifer Lopez was opnieuw diep onder de indruk van Romen en haar groep. „Ik voelde alles wat jij voelde, jij was de maestro van het orkest.”

Lees ook: Jennifer Romen: een leven voor de dans

De 25-jarige Jennifer Romen en haar gezelschap Oxygen zijn zeer succesvol en inmiddels een gevestigde naam in de urban danswereld. Het gezelschap heeft verschillende wedstrijden gewonnen zoals Dance as One, Circus Gerschstanowitz en ze bereikten de finale van Time to Dance en France got Talent.

De finale van de show wordt woensdagavond in de Verenigde Staten uitgezonden. De winnaar ontvangt een prijs van een miljoen dollar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →