Heel veel lol en weinig ‘wol’ met deze labradoodles uit Bunde

Foto Peter Schols

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: labradoodles Jay en Ace uit Bunde.

Door Ivar Hoekstra

Ze zijn bij hondenfokkers nauwelijks aan te slepen: labradoodles. Deze kruising tussen een labrador en een poedel heeft als groot pluspunt dat deze vrolijke krullenbol niet of nauwelijks verhaart en dus geschikt is voor baasjes met een allergie. Die allergie heeft Joasia Kowalik uit Bunde trouwens niet, zij viel gewoon als een blok voor de guitige uitstraling van Jay en Ace.

Joasia: „Het zijn geen broertjes, ze komen uit twee verschillende nesten. Jay is de wat dikkere en de goede sul. Ace is kleiner en pittiger, maar ook gevoeliger. Als je verdrietig bent, voelt hij dat aan en komt hij bij je liggen. Ik was laatst op bezoek bij een vriendin met een gehandicapt dochtertje en daar ging Ace meteen bij in bed liggen.”

Ja, het geeft veel lol, twee van die labradoodlepups. Al kost het je wel je hordeur. „Die heeft Jay gesloopt. Ha, ha.” Het zal zijn laatste sloopactie in Bunde zijn. „Jay gaat naar mijn broer in Warschau, Ace blijft hier.” In Polen krijgt Jay een tuin met zwembad. De mazzelaar...

Meedoen? Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl