Gemeente Beesel wil kermissen laten doorgaan

Print
Gemeente Beesel wil kermissen laten doorgaan

Afbeelding: Getty Images

Reuver / Beesel -

De gemeente Beesel onderzoekt of de kermissen van Beesel en Reuver toch kunnen doorgaan. Een pakket aan maatregelen moet ervoor zorgen dat beide evenementen volgens de coronarichtlijnen zullen verlopen.

Maatregelen die de kans op verspreiding van het coronavirus moeten verkleinen zijn onder meer een ruimere opstelling van de kermisattracties, eenrichtingverkeer voor de bezoekers en geen podia, biertenten of dj-optredens in de horeca. „Deze maatregelen komen er hoogstwaarschijnlijk sowieso. Ook verdere maatregelen worden momenteel nog onderzocht”, aldus een woordvoerder van de gemeente Beesel.

Volgens de woordvoerder is er sprake van een behoorlijke tijdsdruk. „Belanghebbenden en kermisexploitanten moeten natuurlijk tijdig te horen krijgen of de kermis kan doorgaan.” Behalve de gemeente moet ook de Veiligheidsregio Limburg-Noord nog groen licht geven.

De gemeente geeft aan dat er – indien nodig – ook tijdens de evenementen nog bijgestuurd kan worden. Als kermisexploitanten en horecaondernemers zich niet aan de regels houden, neemt de gemeente extra maatregelen. Zo kan de sluitingstijd van een café vervroegd worden.

De gemeente Beesel erkent dat een eventuele tweede golf coronabesmettingen alsnog roet in het eten kan gooien. De kermissen staan gepland voor de weekenden van 29 augustus in Beesel en 5 september in Reuver.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →