Drie doden na ontsporing trein in Schotland

Print

Video: Twitter

Bij de ontsporing van een passagierstrein in Schotland op de route Aberdeen - Glasgow zijn woensdag drie personen overleden. Daarnaast raakten ook zes mensen gewond, meldt de Britse politie.

Onder de overledenen bevindt zich de bestuurder van de trein. Het voertuig was voor een deel ‘ondergedompeld’ volgens plaatselijke media, wat de zoekactie bemoeilijkte. De regio werd de afgelopen dagen getroffen door zware regenval.

De trein van Abellio Scotrail, een dochter van NS, ontspoorde ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Aberdeen in de gemeente Stonehaven door nog onbekende oorzaak. Rookwolken op de plek van het ongeluk waren van grote afstand zichtbaar. Hulpdiensten rukten met zeker dertig voertuigen uit. Een ziekenhuis in Aberdeen werd vrijgemaakt om slachtoffers op te vangen. Er zouden twaalf mensen aan boord zijn geweest - zes medewerkers en zes reizigers.

Drie doden na ontsporing trein in Schotland
Foto: AP

Nicola Sturgeon, de eerste minister van Schotland, noemde het een ‘extreem serieus incident’. ,,Dit is gebeurd op een locatie die zeer moeilijk bereikbaar is voor de hulpdiensten. We doen er alles aan om de hulpdiensten te ondersteunen en de families die vermoeden dat er dierbaren van hen in de trein zaten.” Ook de Britse premier Boris Johnson noemde de ontsporing ‘zeer serieus’. Hij spreekt op Twitter zijn dank uit aan de aanwezige hulpdiensten. NS-baas Roger van Boxtel sprak in een tweet van een afschuwelijk treinongeluk.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Volgens ooggetuigen vloog een aandrijvingsmotor in brand.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →