Opoku (ex-VVV) kiest voor De Graafschap

Print
Opoku (ex-VVV) kiest voor De Graafschap

Johnatan Opoku. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Johnatan Opoku speelt de komende twee seizoenen voor De Graafschap. De aanvallende middenvelder kreeg na vijf jaar in De Koel geen nieuw contract meer bij VVV. Opoku hoopte op een buitenlands avontuur. Daar kwam het niet van.

Opoku promoveerde in 2017 met VVV naar de eredivisie. Op dat niveau was hij goed voor twaalf doelpunten in 65 wedstrijden. Nu kiest hij voor de club uit Doetinchem, een stad die in de buurt ligt van zijn geboorte- en woonplaats Zutphen. ,,Afgelopen week kwam ik voor het eerst in contact met De Graafschap. Het is voor mij een mooie stap. En ook nog eens in de buurt.”

Terugblikkend op zijn tijd in Venlo omschrijft Opoku zijn periode bij VVV in warme bewoordingen. ,,Het kampioenschap, de eredivisie. Het zijn hoogtepunten in mijn carrière.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →