Coronavirus

Steyl wilde per se dat Kindervakantiewerk doorgaat, en dat is gelukt

Print
Steyl wilde per se dat Kindervakantiewerk doorgaat, en dat is gelukt

In Steyl hebben de kinderen deze zomer nog wel vertier via het Kindervakantiewerk. Afbeelding: Lé Giesen

Steyl -

Op veel plekken is Kindervakantiewerk afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar in Steyl gaat alles ‘gewoon’ door deze week.

Doordat veel activiteiten voor kinderen elders werden geannuleerd kreeg KVW in Steyl een extra grote toeloop, ook van buiten het dorp. In een mum van tijd waren de groepen vol, vertelt voorzitter Miriam Joosten. Ruim tweehonderd kinderen van vier tot twaalf jaar nemen deze week deel aan een grote variëteit van activiteiten, waaronder een smokkeltocht en huizenjacht. Joosten: „We wilden het per se door laten gaan, als het enigszins mogelijk was. Veel activiteiten voor kinderen gaan deze zomer niet door, waardoor ze veel binnen zijn. In overleg met de gemeente hebben we gekeken hoe we alles veilig konden regelen. Dat is gelukt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →