Marechaussees op Eindhoven Airport besmet met coronavirus, 25 in thuisquarantaine

Print
Marechaussees op Eindhoven Airport besmet met coronavirus, 25 in thuisquarantaine

EIndhoven Airport. Afbeelding: Bert Jansen/DCI Media

Vier marechaussees van de brigade Brabant-Zuid in Eindhoven zijn positief getest op het coronavirus. Na een bron- en contactonderzoek zitten momenteel 25 marechaussees preventief in thuisquarantaine. De brigade doet de grensbewaking, paspoortcontrole en heeft politietaken op Eindhoven Airport.

De besmetting is volgens Defensie opgelopen in een privésituatie. De mensen die thuiszitten hebben geen symptomen van corona. De quarantaine heeft geen gevolgen voor processen op Eindhoven Airport. Volgens woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee Mike Hofman kan defensie het aantal mensen dat nu thuiszit goed opvangen. ,,Voor deze werkzaamheden hebben we geen tekort aan mensen.”

De marechaussees zijn geen luchtverkeersleiders. Als er een luchtverkeersleider uitvalt dan heeft dat grote gevolgen. Vorige week was er een hele ochtend geen vliegverkeer mogelijk van en naar Eindhoven Airport, omdat een luchtverkeersleider zich had ziek gemeld. De luchthaven heeft toen de hele dag last gehad van vertragingen.

Om besmettingen van passagiers te voorkomen dragen de marechaussees op de luchthaven verplicht mondkapjes en zitten achter plexiglas bij de balies.

Navraag bij de GGD leert dat er geen spectaculaire stijging van besmette passagiers op Eindhoven Airport is. In week 31 waren er zeven besmette passagiers, een week later waren dat er tien. De cijfers zijn bij tot en met afgelopen zondag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →