Restaurant Da Vinci presenteert eigen Limburgse wijn

Restaurant Da Vinci presenteert eigen Limburgse wijn

Afbeelding: Petro Kools en Stan Beurskens | © Da Vinci

Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel -

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een eigen Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus.

De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus en is speciaal gemaakt voor eigenaar-sommelier Petro Kools van restaurant Da Vinci. De wijn heeft een beperkte oplage van 800 stuks. De witte wijn met jaargang 2018 is gemaakt van 60 procent Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en 40 procent Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus en is deels gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten.

Combinatie SVH meestergastheer Petro Kools: “Ik ben er trots op dat deze speciale wijn vernoemd is naar mij. De cuvée is met veel kennis samengesteld door Stan Beurskens van St. Martinus en de signatuur is in nauw overleg met de familie Maessen van Wijngaard Kruisboom tot stand gekomen. De wijn zit geweldig in elkaar. De combinatie van de klassieke Chardonnay die de wijn diepte geeft en de frisheid en mooie zuurgraad van de Souvignier Gris levert in combinatie met de houtlagering een verleidelijk glas wijn op. De cuvée heeft een uitgesproken smaak die frisheid combineert met botertonen en een kruidige hint en waarin de Chardonnay duidelijk aanwezig is. De wijn is niet alleen heel fijn om als aperitief te drinken, maar is ook gastronomisch breed inzetbaar. Hij combineert goed met vis en schaal- en schelpdieren, maar ook bij kalfsvlees en gevogelte.”

Petro Kools is al jaren een liefhebber en ambassadeur van Limburgse wijnen. “Vanaf de lancering van de eerste wijnen van Wijngaard Kruisboom in 2011 ben ik nauw bij het domein van de familie Maessen betrokken geweest. Zo maak ik jaarlijks de proefnotities van de nieuwe wijnen en was ik betrokken bij de keuze van de zo kenmerkende matglazen fles. De eerste jaren heeft Marcel Neven van voormalig Wijndomein Mauritius de vinificatie gedaan en vanaf jaargang 2018 heeft Stan Beurskens het advieswerk en de vinificatie overgenomen.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg