Explosie bij flatgebouw Brunssum, politie start onderzoek

Print
Explosie bij flatgebouw Brunssum, politie start onderzoek

Afbeelding: Track’88

Brunssum -

Bij een flatgebouw aan de Henri Dunantstraat in Brunssum heeft zich woensdagavond een explosie voorgedaan.

Buurtbewoners van de flat Distelenveld zagen omstreeks kwart voor tien een vlam en hoorden vervolgens een harde knal. Ook zagen ze twee auto’s wegrijden.

De ontploffing, die plaatshad buiten bij een garagebox van de flat, was tot in de verre omgeving te horen. Volgens de politie is er knalvuurwerk afgestoken. Buurtbewoners bevestigen dit verhaal. Voor de garagebox liggen veel glasscherven, vermoedelijk afkomstig van een autoruit. De politie gaat vooralsnog uit van een uit de hand gelopen kwajongensstreek.

FUP Explosie Brunssum; buurtbewoners geschrokken. Video: Track ‘88

Explosie Brunssum. Video: De Limburger

Spoorloos

Er zijn bij de explosie geen gewonden gevallen. De verdachten zijn nog spoorloos, zo bevestigde woensdagavond een agent ter plaatse.

De politie is in het flatgebouw in Brunssum-Noord een onderzoek gestart. Aanvankelijk werd er rekening mee gehouden dat sprake was van een vuurwerkbom, maar dat bleek niet het geval. Er is ook geen sprake van een brand.

De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt. De straat is afgezet omdat er forensisch onderzoek moet plaatsvinden. De bewoners hebben de flat niet hoeven te verlaten.

Explosie bij flatgebouw Brunssum, politie start onderzoek
Foto: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →