Peuter gewond bij verkeersruzie in Heerlen, brommerrijder gezocht

Print
Peuter gewond bij verkeersruzie in Heerlen, brommerrijder gezocht

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

HEERLEN / Hoensbroek -

Bij een verkeersruzie in Heerlerheide is afgelopen maand een peuter gewond geraakt. Het kind kreeg een kettingslot en glas tegen zijn hoofd. De politie zoekt een scooterrijder.

De verkeersruzie vond, naar nu bekend is geworden, op 10 juli plaats bij parkeergarage Heerlerheide, naast het Corneliushuis in Heerlen. Bij het verlaten van de parking, rond half één ’s middags, zag een automobilist een bromscooter over het hoofd. „Een voorrangskwestie. Daarop ontstond een hevig verkeersruzie, waarbij stevige woorden zijn gewisseld”, zegt politiewoordvoerder Hub Haenen in een ‘speur mee video’ op Facebook.

De brommerrijder, een man die met een Frans accent sprak, haalde vervolgens een kettingslot uit zijn koffer en sloeg daarmee een ruit van de auto kapot. Daarachter zat een peuter. Het kind kreeg niet alleen gebroken glas tegen zijn hoofd, maar ook de zware ketting.

Impact

De man sloeg direct op de vlucht. Het gewonde kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.„Het voorval heeft nog steeds grote impact op de twee kleine kinderen die in de auto zaten”, zegt de politiewoordvoerder. „Daarom willen we hem zo snel mogelijk pakken.”

Herkennen

De politie heeft beelden van bewakingscamera’s gepubliceerd waarop de brommerrijder goed zichtbaar is. Mensen die de brommerrijder herkennen worden opgeroepen zich te melden. Zijn scooter had een opvallend hoog windscherm.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee