Nieuwe datum BENE-League, handbalseizoen begint met strijd om landskampioenschap

Print
Nieuwe datum BENE-League, handbalseizoen begint met strijd om landskampioenschap

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Panningen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Doordat de start van de BENE-League is uitgesteld naar 10 en 11 oktober gaan de Nederlandse handbalploegen, waaronder Herpertz Bevo Hc en KEMBIT-Lions, starten met de strijd om het landskampioenschap.

In het weekend van 5 september wordt de eerste speelronde van de HandbalNL League, zoals deze wordt genoemd, afgewerkt en daarmee start de strijd om het landskampioenschap.

Lees ook: Zaalsporten in Limburg starten weer op, maar zorgen zijn niet weg: ‘Ik houd mijn hart vast’

Er worden zeven speelrondes gespeeld tussen 5 en 6 september en 10 en 11 oktober. Vervolgens zal de BENE-League starten. Na de Final Four van de BENE-League op 8 en 9 mei wordt de strijd om het landskampioenschap weer hervat.

Coronavirus

De BENE-League kon niet begin september starten omdat vanwege heropleving van het coronavirus in België de Belgische handbalteams van de overheid voor 1 oktober niet in competitieverband in actie mogen komen. Daarom is besloten om de start van de BENE-League uit te stellen naar 10 en 11 oktober. Indien in België de situatie rondom het coronavirus nog altijd van toepassing is in oktober zal de start van de grensoverschrijdende competitie opnieuw worden uitgesteld naar het tweede deel van november. In dit geval kan Nederland de nationale competitie verder afwerken.

Mocht er ook in november niet gestart kunnen worden, dan wordt er mogelijk uitgeweken naar januari 2o21.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee