Nederlander omgekomen tijdens frontale botsing met camper op Spaanse snelweg

Print
Nederlander omgekomen tijdens frontale botsing met camper op Spaanse snelweg

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/BELGA

Een Nederlands stel in een camper is woensdag frontaal op een spookrijdende auto gebotst in de buurt van het Spaanse Alicante. Een man (75) is daarbij volgens Spaanse media om het leven gekomen. In de auto die tegen hen aan knalde zaten drie jongeren. Een jongen van 19 is eveneens overleden. Eerder werd gemeld dat er een vrouw van 73 zou zijn overleden.

Twee Spaanse 18-jarige jongeren en de man van de omgekomen vrouw (de bestuurder van de camper) liggen nog in het ziekenhuis. Ze zijn allen zeer ernstig gewond geraakt, aldus Spaanse berichtgeving.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kent de zaak en kan bevestigen dat er een Nederlander om het leven is gekomen. Er wordt consulaire bijstand verleend. Verdere details over het ongeluk zijn nog niet bekend.

Volgens Spaanse media raakten de auto met de jongeren na het verlaten van een bocht op de verkeerde weghelft, waarna deze frontaal op de camper van het Nederlandse stel knalde. Het ongeluk was volgens Spaanse media op een plek in de gemeente El Campello waar vaker ernstige verkeersongevallen zijn geweest.

Het ongeval vond gistermiddag plaats rond 15.00 uur op de N-332, bij het Spaanse El Campello, 20 kilometer ten noorden van de Spaanse stad Alicante. De maximale snelheid is daar 60 km per uur. Op beelden is te zien dat de schade enorm is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee