Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker in Heel

Print
Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker in Heel

Afbeelding: Bevolkingsonderzoek Zuid

Heel -

Volgende week start het mobiele centrum voor borstkankeronderzoek in Heel weer op. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd het bevolkingsonderzoek in maart tijdelijk stilgelegd.

Inmiddels zijn maatregelen genomen om binnen de richtlijnen gefaseerd en veilig te kunnen opstarten.

Vrouwen uit Heel in de leeftijd van 50 tot 75 jaar hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar.

Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Heel 81,1 %. Dit betekent dat er 1.687 vrouwen hebben deelgenomen aan het gratis onderzoek, dat bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Op basis van de uitslag van de mammografie zijn 42 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek. Statistieken wijzen er op dat door dit gratis bevolkingsonderzoek jaarlijks zo’n duizend vrouwen minder overlijden aan borstkanker.

Het onderzoekscentrum staat tot medio oktober op het parkeerterrein nabij Don Bosco aan de Mgr. Savelbergweg. Meer informatie op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee