Jongeren bouwen oude stadsbus om tot mobiele chillplek

Print
Jongeren bouwen oude stadsbus om tot mobiele chillplek

Met hulp van Arriva werd een oude bus op de kop getikt. Afbeelding: Pim Ermers

Sint Odiliënberg -

Veertig jongeren uit Roerdalen zijn momenteel bezig een oude lijnbus om te bouwen tot chillplek. Bij de gemeenteloods van Sint Odiliënberg wordt de komende weken flink geklust.

Het Sociaal Team Roerdalen helpt de jongeren om de stadsbus, die met behulp van vervoerder Arriva op de kop werd getikt, te transformeren in een mobiele ontmoetingsplek. De bus is inmiddels rijklaar en technisch gekeurd. Jongerenwerker Ken Loete begeleidt het project. „Nu de bus er is, kunnen de jongeren aan de slag met de plannen die ze zelf bedacht hebben. Ze gaan in teams het interieur eruit slopen en vernieuwen, de buitenkant verven en bestickeren en ook zorgen voor een feestelijke opening. We dachten eigenlijk in de zomervakantie de klus te kunnen klaren, maar het gaat wat langer duren. De jongeren vinden dat prima.” Voor het project is 10.000 euro subsidie beschikbaar gesteld.

De klussers kunnen wel nog wat hulp gebruiken van enkele volwassenen. Zij kunnen contact opnemen met Ken Loete via 06-24 817595. Jongeren tussen 12 en 18 jaar die een handje willen helpen, kunnen zich ook bij hem melden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee