C3 Living (Panningen) bouwt in 4 maanden 252 studentenwoningen

C3 Living (Panningen) bouwt in 4 maanden 252 studentenwoningen

Afbeelding: © iStock

Maastricht / Itteren / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

C3 Living, onderdeel van Rendiz, heeft samen met bouwbedrijf Jan Snel 252 nieuwe studentenwoningen opgeleverd in Maastricht. Het totale project is in 4 maanden tijd gerealiseerd.

De voorgefabriceerde woningen liggen in Randwyck aan de Salernolaan, vlakbij de Universiteit Maastricht en het MECC-congrescentrum. Ooit waren daar plannen voor een grote campus met huisvesting en sportmogelijkheden voor studenten. Toen dat in 2009 niet doorging vanwege de uit de hand gelopen kosten, kwam het terrein braak te liggen.

Duurzaam De 252 woonruimtes van 18 vierkante meter zijn verdeeld over drie verschillende panden met elk drie bouwlagen. De afzonderlijke elementen zijn vooraf in de fabriek geproduceerd en op locatie afgewerkt. Het gebouw is circulair; alle onderdelen zijn na afbraak herbruikbaar. De grond wordt verpacht aan Jan Snel met een vergunning voor een periode van minimaal 10 jaar. Vastgoedbeheerder Camelot gaat de woningen verhuren.

Meer woningen nodig Door het groeiend aantal studenten dat naar Maastricht trekt, verwacht de gemeente dat er de komende 6 jaar 2.900 extra studentenwoningen nodig zijn. Vooral Randwyck is daarbij in beeld, omdat het dicht bij de health campus ligt. Onlangs maakte de gemeente bekend dat het leegstaande postkantoor aan het Duboisdomein wellicht plaatsmaakt voor 500 studentenwoningen.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg