Duizenden mensen verwacht op ‘project X-feest’ YouTuber (16); gemeente grijpt in

Print
Duizenden mensen verwacht op ‘project X-feest’ YouTuber (16); gemeente grijpt in

Vlogger Doran Fleuren (16). Afbeelding: Videostill

De gemeente Heumen (Gelderland) heeft een streep gezet door een ‘illegaal’ jongerenfeest in Malden. Vlogger Doran Fleuren (16) kondigde voor 22 augustus een party in zijn achtertuin aan, waarop hij ‘meer dan 3.000 gasten’ verwachtte.

,,Wij maakten ons zorgen over de omvang van dit feest”, laat een woordvoerder van de gemeente Heumen weten. ,,We hebben Doran laten weten dat hij daarvoor een vergunning nodig heeft. Die verlenen we niet. Cancel het feest maar. Het mág niet. Helemaal niet in corona-tijd.”

,,We moeten verstandig zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan”, vervolgt de gemeentewoordvoerder. ,,En we zitten ook niet te wachten op een feest dat uit de hand loopt of op rellen. Gelukkig ziet Doran ook in dat zijn actie te impulsief was. We werken fijn met hem samen.”

Fleuren heeft de uitnodigingsvideo voor zijn feest op advies van de gemeente inmiddels van zijn YouTube-kanaal (MONSTER tube) verwijderd. Later deze donderdag neemt hij een nieuwe vlog op waarin hij zijn volgers oproept om op 22 augustus niét naar de geplande party achter zijn huis aan de Maldense Rijksweg te komen. Het evenement zou die dag plaatsvinden van 17.00 tot 23.00 uur.

‘Lockdown voor heel Nijmegen’

,,Balen dat we moeten cancellen, maar misschien ook wel beter zo. Zeker met het oog op corona”, zegt de vlogger. ,,Ik ben pás geslaagd voor mijn vmbo en wilde eigenlijk een examenfeestje geven voor zo’n 100 man. Het is aardig uit de hand gelopen. Je zit er ook niet op te wachten dat het zo druk wordt dat heel Malden en Nijmegen erdoor in lockdown moeten.”

De inmiddels verwijderde YouTube-video over het feest is duizenden keren bekeken. Fleuren zegt dat er zeker 3.000 mensen op het evenement af zouden zijn gekomen. De gemeente Heumen kent geen concrete aantallen, maar noemt die schatting ‘veel te hoog’.

De situatie in Malden doet denken aan een verhaal van acht jaar geleden. Toen liep een feest in het Groningse Haren compleet uit de hand. Een meisje daar nodigde gasten via Facebook uit, maar was vergeten dat de hele wereld kon meelezen. Online meldden zich zo’n 30.000 mensen aan voor het feest dat Project X ging heten . Op de dag zelf kwamen duizenden bezoekers naar het dorp. Zij lieten een spoor van vernielingen achter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee