Brandweer test nieuwe oefencontainer in Margraten

Print
Brandweer test nieuwe oefencontainer in Margraten

In oefencontainers kunnen allerlei brandsituaties worden gecreëerd om blusmethodes te bestuderen en trainen. Afbeelding: archief De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Mensen die vrijdag of zaterdag in Margraten een brandluchtje ruiken, hoeven niet meteen in paniek te schieten: de brandweer test zijn nieuwe oefencontainer.

Onlangs werd op het oefenterrein aan de Holstraat een nieuwe oefencontainer geplaatst. Die is voorzien van de meest up-to-date beveiligingssystemen, waaronder een zogenaamde naverbrander; een systeem dat er voor moet zorgen dat er in principe geen rook en gassen ontsnappen. De nieuwe container wordt vrijdag en zaterdag getest en daarbij moeten met name de instellingen van de nieuwe naverbrander nog bepaald worden. In eerste instantie zullen er dus naar alle waarschijnlijkheid nog wel rook en gassen vrijkomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee