FC Groningen zet alsnog streep door Robben-rentree: ‘Ik wil eerst fitter worden’

Print
FC Groningen zet alsnog streep door Robben-rentree: ‘Ik wil eerst fitter worden’

Arjen Robben. Afbeelding: BSR Agency

Arjen Robben maakt vrijdagavond toch niet zijn rentree in het shirt van FC Groningen. De 36-jarige routinier zit niet bij de wedstrijdselectie voor het oefenduel met PEC Zwolle, melden de noorderlingen.

,,Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt”, zo legt trainer Danny Buijs (die onlangs nog meldde dat Robben tegen PEC waarschijnlijk zijn eerste minuten zou gaan maken) op de clubwebsite uit. ,,De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen.”

Lees ook: Fikse domper: Arjen Robben moet eerste training FC Groningen laten schieten

Robben zelf is teleurgesteld. ,,Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken.”

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus baalt dat er eerder deze week naar buiten kwam dat Robben op het punt stond om wedstrijdminuten te maken. ,,Wij hebben ons laten verleiden in te gaan op de vele vragen over wanneer Arjen in actie zou komen. Wij hebben met de trainer besproken dat hij hierover mogelijk wat kon zeggen, maar dat hadden we niet moeten doen. Dat is een fout geweest, daar balen we van en hebben we van geleerd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee