Brand in kelder Hoensbroekse flat waarschijnlijk aangestoken

Print
Brand in kelder Hoensbroekse flat waarschijnlijk aangestoken

Afbeelding: ANP

Hoensbroek / Heerlen -

De brand in een kelderbox van een flat aan de Buttingstraat in Hoensbroek is waarschijnlijk aangestoken. De politie gaat uit van brandstichting.

Om die reden is in en rond de flat onderzoek gedaan en worden camerabeelden bekeken. De brand brak woensdagmiddag uit en zorgde voor forse rookontwikkeling. Daardoor moest de gealarmeerde politie zich terugtrekken en konden mensen de flat niet meer in. Een politiewoordvoerster spreekt van een levensgevaarlijke situatie.

De brandweer moest twee deuren forceren om de kelderruimte te bereiken. Daar bleek een brandende matras te liggen. Voor zover bekend raakte niemand gewond, na de brand moest het flatgebouw geventileerd worden.

Het is niet het eerste incident in het gebouw dit jaar. Woensdag 1 juli vloog een deur van een kelderbox in brand. Onbekend is of tussen beide zaken een verband bestaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee