Fortuna slaat slag: Mats Seuntjens op weg naar Sittard

Print
Fortuna slaat slag: Mats Seuntjens op weg naar Sittard

Mats Seuntjens in zijn tijd bij AZ. Afbeelding: Pro Shots

Mats Seuntjens komt naar Fortuna Sittard. De 28-jarige middenvelder gaat een contract tekenen voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

De deal rond de Brabander, die overkomt van het Turkse Genclerbirligi, is ‘zo goed als rond’, bevestigt Fortuna’s technisch manager Sjors Ultee.

Opvolger Diemers

Met Seuntjens heeft Fortuna de opvolger binnen van Mark Diemers, die deze zomer naar Feyenoord vertrok. „Dat Fortuna zo’n speler kan halen hadden veel mensen een of twee jaar geleden niet gedacht”, is Ultee opgetogen. „Hij heeft bewezen een topspeler te zijn. Dit is ook een goed signaal richting andere spelers die we willen aantrekken.” Met zijn transfer naar Fortuna komt er na één seizoen alweer een einde aan Seuntjens’ avontuur in Turkije. Voor zijn overgang naar Genclerbirligi was de middenvelder jarenlang basisspeler bij AZ, dat hem in 2016 overnam van NAC.

Van Beijnen

In het kielzog van Seuntjens komt ook rechtsback Mike van Beijnen, die eveneens bij Genclerbirligi onder contract staat, naar Fortuna. De 21-jarige verdediger tekent net als Seuntjens voor twee jaar. Van Beijnen maakte in 2019 de overstap van Jong NAC naar Barcelona B. Afgelopen zomer vertrok hij naar Turkije.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee