Fortuna slaat slag: Mats Seuntjens op weg naar Sittard

Print
Fortuna slaat slag: Mats Seuntjens op weg naar Sittard

Mats Seuntjens in zijn tijd bij AZ. Afbeelding: Pro Shots

Mats Seuntjens komt naar Fortuna Sittard. De 28-jarige middenvelder gaat een contract tekenen voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

De deal rond de Brabander, die overkomt van het Turkse Genclerbirligi, is ‘zo goed als rond’, bevestigt Fortuna’s technisch manager Sjors Ultee.

Opvolger Diemers

Met Seuntjens heeft Fortuna de opvolger binnen van Mark Diemers, die deze zomer naar Feyenoord vertrok. „Dat Fortuna zo’n speler kan halen hadden veel mensen een of twee jaar geleden niet gedacht”, is Ultee opgetogen. „Hij heeft bewezen een topspeler te zijn. Dit is ook een goed signaal richting andere spelers die we willen aantrekken.” Met zijn transfer naar Fortuna komt er na één seizoen alweer een einde aan Seuntjens’ avontuur in Turkije. Voor zijn overgang naar Genclerbirligi was de middenvelder jarenlang basisspeler bij AZ, dat hem in 2016 overnam van NAC.

Van Beijnen

In het kielzog van Seuntjens komt ook rechtsback Mike van Beijnen, die eveneens bij Genclerbirligi onder contract staat, naar Fortuna. De 21-jarige verdediger tekent net als Seuntjens voor twee jaar. Van Beijnen maakte in 2019 de overstap van Jong NAC naar Barcelona B. Afgelopen zomer vertrok hij naar Turkije.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen