Oppositie vraagt om heropening debat over zorgsalarissen

Print
Oppositie vraagt om heropening debat over zorgsalarissen

Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Afbeelding: ANP

De oppositie, met GroenLinks op kop, wil dat de Tweede Kamer komende dinsdag het debat over de coronacrisis en het salaris van zorgpersoneel voortzet.

Woensdag kwam de Tweede Kamer terug van zomerreces, maar woensdagavond voorkwam de coalitie een stemming over meer loon voor zorgpersoneel. Ook de SP, PvdA en PVV willen daarom heropening van het debat nog tijdens het reces. Dat loopt officieel pas af op 1 september.

De weigering van de coalitie heeft tot verontwaardiging geleid onder zorgpersoneel, ondanks dat de geplande stemming tegen de regels was. De vereniging van verzorgenden en verpleegkundigen noemde de vertoning ‘gênant en schrijnend’. Ruim een kwart van de zorgmedewerkers gaf in juni aan erover te denken minder te werken of zelfs helemaal te stoppen.

Lees ook: Verpleegkundigen boos over ‘gênante vertoning’ in Kamer

GroenLinks-leider Jesse Klaver: ,,Het weglopen van de regeringspartijen was een klap in het gezicht van alle zorghelden die ons deze coronacrisis door leiden. Juist in deze tijd moet de politiek laten zien dat we de zorgmedewerkers steunen en waarderen. Ik wil de regeringspartijen de kans geven hun fout recht te zetten. Die salarisverhoging moet er komen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee