Politie schiet verwarde man dood in Amsterdam

Print
Politie schiet verwarde man dood in Amsterdam

De politie schiet een verwarde man met mes neer. Afbeelding: Ruben Koops

De politie heeft donderdagavond een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde op de Honselersdijkstraat in Amsterdam. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte, werd er geschoten. De man is later in het ziekenhuis overleden.

Er werd drie keer geschoten op de man. Hulpdiensten deden verwoede pogingen om hem te reanimeren. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels overleden.

Een politieagent zag donderdagmiddag een man rondlopen met een mes in zijn handen. Hij vertoonde verward gedrag en gaf geen gehoor aan de agent. De man zette het mes op de eigen keel en polsen en dreigde zichzelf iets aan te doen. Hierop riep de agent collega’s op om versterking.

Toegesnelde politieagenten probeerden de man een kwartier lang te bewegen het mes, dat hij op zichzelf gericht had, neer te leggen. Ook negeerde hij de oproep om stil te blijven staan. Na verloop van tijd liep de man op de politie af, en werd geprobeerd om hem met inzet van een politiehond te ontwapenen. Dit mislukte, de man verzette zich hevig, zoals is te zien op de beelden.

Bij de aanhouding stak de man om zich heen waarbij een agent werd geraakt op zijn vest. De agent is niet gewond geraakt.

De politie heeft de straat momenteel afgezet voor verder onderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee