Nationale actiedag Beiroet begint met ruim 5 miljoen euro

© ANP

De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is vrijdagochtend even na 07.00 uur begonnen met ruim 5 miljoen euro als startbedrag. De officiële opening werd verricht door directeur Garance Reus van hulporganisatie Plan International Nederland. Tot nu toe is 5.009.477 euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

Redactie

De Giro555-‘collectebus’ rijdt vrijdag door Nederland met Bekende Nederlanders aan boord om aandacht te vragen voor de inzamelingsactie voor Libanon en geld op te halen. Vanwege de coronacrisis is het niet zo dat mensen, zoals bij eerdere vergelijkbare acties, met spaarvarkens naar een actiecentrum kunnen komen.

Lees ook: Explosie Beiroet: Internationale hulp mag nu niet ‘in corrupte handen’ komen

BN’ers als Art Rooijakkers, Giel Beelen en Jörgen Raymann doen mee aan de actiedag. Om 07.00 uur werd in het actiecentrum in de Hilversumse Studio 47 de officiële aftrap verricht door Irene Moors, YouTube-presentator Thomas van der Vlugt en Giro555- actievoorzitter Garance Reus.

In de haven van hoofdstad Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo’n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag. Er vielen zeker 200 doden, 6000 gewonden en er worden nog honderden mensen vermist. Honderdduizenden mensen raakten dakloos en de schade liep op tot in de miljarden.