Theaters Heerlen en Kerkrade presenteren programma eerste seizoenshelft

Simone Kleinsma & Paul de Leeuw. © ANP

Livestreams van het Nederlands Dans Theater, ‘intieme’ concerten van onder anderen Simone Kleinsma en Paul de Leeuw, Ronnie Flex, Lex Uiting en Borodin Quartet, een theatercollege van Michael Pilarczyk, cabaretiers als Daniël Arends en Guido Weijers en een voorstelling over Laura H.: Parkstad Limburg Theaters heeft vrijdag online het programma voor de eerste helft van het nieuwe theaterseizoen bekendgemaakt.

Ruud Maas

„Voor het eerst presenteren we alleen het programma tot en met december. Op deze manier kunnen we tot op het laatste moment meebewegen met de actualiteit”, stelt het theater. Bij sommige voorstellingen mogen mensen dit seizoen ook op het podium plaatsnemen. In de zalen is voorlopig plaats voor in totaal zo’n 1020 bezoekers, met maximaal 560 mensen in de grootste zaal. Normaal passen daar circa 1100 bezoekers in. De maximale capaciteit is in de huidige situatie van diverse factoren afhankelijk, bijvoorbeeld of bezoekers alleen komen of met mensen uit hun huishouden.

Lees ook: En toen werd het stil in de Limburgse theaterzalen

200.000 bezoeken verstoord

In het voorwoord van de brochure die dinsdag online verschijnt, blikt theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd terug op de afgelopen periode waarin vanwege corona alleen al bij zijn theater honderden voorstellingen verplaatst of geannuleerd werden en ruim tweehonderdduizend theaterbezoeken ‘abrupt verstoord’ werden. „De impact hiervan op Heerlen en Kerkrade is enorm; de steden zijn zichzelf niet meer, ontdaan van betekenisvolle ontmoeting, schoonheid en plezier. Hartverwarmend zijn uw steunbetuigingen, ook voor onze zwaar getroffen artiesten.” Inmiddels zijn volgens hem alweer ruim driehonderd voorstellingen en concerten geprogrammeerd.