Roglic behoudt simpel leiderstrui, Formolo pakt ritzege

Ritwinnaar Davide Formolo. © Hollandse Hoogte / EPA

Davide Formolo heeft vrijdag de derde etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De 27-jarige Italiaan hield ondanks een jagend peloton, met Jumbo-Visma als tempobepaler, stand na een vroege ontsnapping. Primoz Roglic behield simpel zijn leiderstrui. De Sloveen van Jumbo-Visma zette nog even aan en werd tweede op 33 seconden van Formolo.

redactie

Jumbo-Visma behield bijna de gehele derde etappe van de Dauphiné de controle over de etappe. Wout van Aert en Robert Gesink zorgden ervoor dat acht van de negen renners die meezaten in een vroege ontsnapping werden ingerekend. Alleen Davide Formolo bleef in zijn eentje vooruit.

Hoewel vervolgens ook Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss ervoor zorgden dat het peloton beetje bij beetje uit elkaar viel, bleef Formolo op kop. De 27-jarige Italiaan van UAE Team Emirates bleef vooruit en kwam op ruim een halve minuut van het peloton over de finish na de slotklim in Saint-Martin-de-Belleville. Hij pakte zodoende ook de bergtrui.

Daarachter werd Roglic tweede. Hij zette vlak voor de finishlijn nog even en liet daarmee zijn concurrenten nog maar eens zien in welke vorm hij steekt. Egan Bernal moest lossen en werd veertiende, op 42 seconden.

Tom Dumoulin werd 19de, op 1.21 minuten van Formolo. De Limburger bleef de derde kopman van Jumbo-Visma -Steven Kruijswijk- een half minuutje voor. In het klassement staat Dumoulin nu 13de, op iets meer dan twee minuten van Roglic.