Maastricht

Vouchers voor Zuid-Limburgse ondernemers voor adviestrajecten

Print
Vouchers voor Zuid-Limburgse ondernemers voor adviestrajecten

De Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen. Afbeelding: Johathan Vos

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade -

De Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) geeft vouchers uit onder bedrijven die door de coronacrisis hun strategie en verdienmodel moeten veranderen.

Het gaat om bedragen van 1000 of 2000 euro per voucher, waarmee een adviestraject (deels) kan worden bekostigd. Het project (KOERS) zal een jaar duren en er is in totaal voor 100.000 euro aan vouchers beschikbaar. Er wordt van de bedrijven verwacht dat ze zelf ook een deel van de advieskosten voor hun rekening nemen.

De Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen hoopt zo bedrijven op weg te helpen naar een de fase na de coronacrisis. „Naast de noodzaak op korte termijn om in actie te komen, daagt de coronacrisis ondernemers ook uit om na te denken over de impact op middellange termijn. Welke koers en strategie zijn er nodig om de continuïteit van het bedrijf te borgen? En hoe kun je de kansen op groei pakken? KOERS is erop gericht om ondernemers snel op de juiste route naar antwoorden te zetten. Op basis van een laagdrempelige, maar kwalitatieve intake kun je als ondernemer deelnemen aan een traject dat het beste bij jou past”, zegt Heijnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee