Lichaam van vermiste zwemmer gevonden in grindplas

© De Limburger / Archief

Duikers hebben vrijdagochtend rond 10 uur het lichaam van de vermiste zwemmer uit Maasmechelen aangetroffen in de kiezelgroeve ’t Greven in Lanklaar, zo meldt Het Belang van Limburg.

Redactie

De 19-jarige jongen was donderdag met vrienden gaan zwemmen in de verlaten plas. Op een gegeven ogenblik kwam de jongen niet meer boven. Zijn vrienden snelden ter hulp, maar vonden hem niet meer. Donderdagavond werd tot middernacht gezocht met bootjes en 17 duikers. Vanmorgen werd de zoekactie hervat.

Volgens politie Lanaken-Maasmechelen gaat het om een natuurlijk overlijden. De jongen is door verdrinking omgekomen en er is geen sprake van verdachte omstandigheden. De familie is op de hoogte gebracht en wordt bijgestaan door slachtofferbejegening.

Natuurgebied

‘t Greven is een natuurgebied op de grens van Lanklaar en Eisden. Centraal in het gebied ligt een verlaten grindplas met een enorm groot eiland. Eigenaar van de plas is de overleden industrieel Armand Lowie uit Maasmechelen. De grindplas is verboden terrein. Toch wagen jongeren zich er aan een frisse duik, zoals dat donderdag ook gebeurde.