Duitsland doet Spanje met Mallorca in de ban om coronarisico

Print
Duitsland doet Spanje met Mallorca in de ban om coronarisico

Afbeelding: EPA

Duitsland doet vrijwel heel Spanje, ook het uiterst populaire vakantie-eiland Mallorca, in de ban vanwege corona. De Duitse autoriteiten hebben het land, met uitzondering van de Canarische Eilanden, tot risicogebied verklaard omdat het aantal besmettingen snel stijgt.

Naar verwachting komt het ministerie van Buitenlandse Zaken met een reiswaarschuwing, melden Duitse media. De stap betekent een nieuwe klap voor de toerismesector. Sommige Spaanse gebieden waren eerder al tot risicogebied bestempeld.

Lees ook: Reisadvies voor meerdere regio’s in Spanje aangescherpt

De afgelopen zeven dagen steeg het aantal infecties onder meer op Mallorca naar meer dan 50 per 100.000 personen, en daardoor is een limiet overschreden. Het eiland was tot de coronacrisis het populairste vakantie-eiland van de Duitsers. Volgens het eilandbestuur wordt er veel meer getest. Ook zouden de meeste geïnfecteerden niet of nauwelijks ziek worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee