VVV houdt in oefenduel een uur stand tegen Willem II

© Pro Shots -Marcel van Dorst

In de eerste serieuze test van de oefencampagne heeft VVV vrijdagavond bij Willem II met 2-1 verloren. Linthorst scoorde namens VVV, Wriedt en Trésor waren trefzeker voor Willem II.

Door Hans Straus

VVV startte in het oefenduel tegen Willem II met vijf nieuwelingen in de basis. Trainer Hans de Koning had plaats ingeruimd voor Arjan Swinkels, Guus Hupperts, Jafar Arias, Lucas Schmitz en Joshua John.

De Venlonaren begonnen behoudend aan het duel, maar kregen in de vierde minuut wel de eerste kans. Jafar Arias knalde op de lat na een voorzet van Guus Hupperts. Zes minuten later was het 0-1 door een fraaie kopbal van Evert Linthorst, die vanaf links op maat werd bediend door Joshua John. Daarmee had de volledige, nieuwe voorhoede van VVV zich na tien minuten al meer dan aardig laten zien.

Gevaar

Willem II was gevaarlijk via de flanken met Mats Köhlert en Ché Nunnely, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Linthorst en Chris Kum zorgden nog met het hoofd voor gevaar.

Na de pauze kwam Aaron Bastiaans voor Joshua John en wisselde Adrie Koster bij Willem II een half elftal. Dat veranderde aan het spelbeeld weinig. De thuisploeg bleef aandringen, VVV hield traditiegetrouw tegen. In de 55ste minuut viel het eerste foutje in de Venlose achterhoede te noteren. Arjan Swinkels ging onderuit, Kwasi Wriedt kon ongehinderd de 1-1 maken.

Na een uur kwam Willem II op voorsprong nadat Kum Derrick Köhn had onderuitgehaald in het strafschopgebied. Mike Trésor scoorde vanaf de stip 2-1. Meteen daarna wisselde Hans de Koning zeven man tegelijk en werd het duel steeds rommeliger.

Georgios Giakoumakis, de nieuwe Griekse spits van VVV, maakte na een uur nog zijn opwachting. In een gelegenheidselftal kon hij geen opvallende rol opeisen.