Tuinbouwboegbeeld Jos Boots uit Horst overleden

Print
Tuinbouwboegbeeld Jos Boots uit Horst overleden

Jos Boots: 1937-2020 Afbeelding: Mijntje Wismans

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Op 83-jarige leeftijd is deze week Horstenaar Jos Boots overleden.

Jos Boots was tientallen jaren het boegbeeld van de tuinbouw in Noord-Limburg. De Horstenaar stond 43 jaar geleden mee aan de wieg van Kom in de Kas in Noord-Limburg als voorlichter van het Consulentschap voor de Tuinbouw Limburg. „De tuinbouw groeide en groeide, maar het publiek had nauwelijks weet van wat er zich afspeelde. We wilden de mensen laten zien, ruiken, voelen en proeven. Dat geldt nog steeds”, zei Boots in 2017 in een interview in deze krant.

De oud-leraar aan de middelbare tuinbouwschool was 25 jaar vrijwilliger bij Openluchtmuseum De Locht in Melderslo en was met name betrokken bij de ontwikkeling van de aspergesector. De LLTB noemt het tuinbouwpaviljoen van De Locht „zijn trots”.

De uitvaart van Jos Boots vindt dinsdag in kleine kring plaats.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →