Nederlands meisje (6) dood gevonden in vakantiepark: ‘De familie was net aangekomen’

Print
Nederlands meisje (6) dood gevonden in vakantiepark: ‘De familie was net aangekomen’

Speurders op de plaats waar het meisje een ongelukkige val maakte Afbeelding: Marco Mariotti

Een 6-jarig meisje van een Nederlands gezin is zaterdagmiddag dood aangetroffen in het Belgische vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren, vlakbij de Limburgse grens. Het kind was circa twintig minuten vermist en is vermoedelijk overleden aan de gevolgen van een val. ,,Het meisje is door een nog onbekende oorzaak gestruikeld en kwam daarbij lelijk terecht. Het is allemaal heel snel gegaan”, zegt een woordvoerder van het park tegen deze site.

Het parket van Limburg zei dat het te vroeg is om iets te zeggen over de omstandigheden waarin ze om het leven kwam. Volgens de directie van het park wijst alles in de richting van een ‘tragisch ongeluk’. Het kind was korte tijd vermist nadat ze van haar ouders was weggelopen.

Op een heuvel

Rond drie uur zaterdagmiddag wilde het gezin van hun vakantiehuisje richting het zwembad wandelen. Het dochtertje liep wat voorop richting het zwembad, maar na enkele minuten vonden de ouders haar niet meer. ,,Ze zijn toen aan de receptie van het zwembad gaan vragen of hun kindje misschien al naar binnen was gewandeld”, stelt de woordvoerder. ,,Dat bleek niet zo te zijn, dus gingen ze samen in de omgeving zoeken.”

Niet veel later zag de receptioniste het kindje roerloos op een heuvel liggen. Het gaat om een deel opgehoopte aarde aan de rand van het park waar boompjes zijn geplant. Alle gasten en kinderen die van camping naar het zwembad wandelen, passeren die heuvel. ,,Onze medewerkers vonden het meisje en verleenden zelf nog eerste hulp”, vertelt de woordvoerder. De ambulance kwam na een paar minuten al ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten: het meisje was ter plekke overleden aan haar verwondingen.

Vermoed wordt dat het meisje het heuveltje aanlokkelijk vond om op te spelen en naar boven klom. Daar viel ze. Het kind viel volgens het park niet naar beneden, maar struikelde op het heuveltje zelf. ,,Onze medewerkers hebben meteen de hulpdiensten gebeld. Het kindje had nog een hartslag, en iemand van het personeel heeft haar nog proberen reanimeren.” Ook de moeder was intussen bij haar dochtertje.

Verslagenheid

Op het Belgische vakantiepark heerst momenteel grote verslagenheid. ,,Iedereen hier is ontdaan. In dit park is een hele hechte community actief. Veel gezinnen kennen elkaar. Dit hakt er stevig in”, zegt de woordvoerder. De ouders van het meisje zijn volgens hem ‘extreem aangedaan’.

,,Ze worden goed opgevangen door Slachtofferhulp en door ons personeel. De medewerkers die het meisje vonden zijn ook helemaal van slag. Zij zijn al vroeg naar huis gestuurd en krijgen als ze behoefte hebben professionele hulp.”

‘Niet te bevatten’

Het gezin met twee kinderen was nog maar een dag eerder aangekomen op het park. ,,Het is gewoon niet te bevatten. Dat dit je als ouders moet overkomen, nota bene op een familiepark. Echt heel erg”, verzucht de woordvoerder.

Gasten die behoefte hebben om over het voorval te praten, kunnen bij het personeel terecht. Naar alle waarschijnlijkheid heeft niemand het incident zien gebeuren. Politie en parket checken nu of er mogelijk toch getuigen zijn, of dat camerabeelden meer duidelijkheid kunnen scheppen.