Urenlange zoektocht naar mogelijke drenkeling in Maas levert niets op

Print

Zoektocht naar vermiste man in Reuver. Video: Track ‘88

Reuver / Kessel -

De brandweer heeft zaterdagavond urenlang gezocht naar een vermoedelijke drenkeling in de Maas bij Kessel. Die zoektocht leverde uiteindelijk niets op.

Er werd gezocht naar een man die door meerdere mensen voor het laatst rond 18.55 uur ter hoogte van de Kesselseweg in Reuver werd gezien. Gevreesd werd dat hij in het water in de problemen was geraakt.

Na de melding werd meteen een grote zoekactie op poten gezet, waarbij de brandweer onder meer sonarboten en duikers inzette. Ook de politiehelikopter werd ingeschakeld om vanuit de lucht te zoeken. Uit voorzorg kwamen ook ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

Aanvankelijk werd gezocht aan de Reuverse kant van de Maas, maar rond tien uur pikte een sonarboot een signaal op bij de oever aan de Kesselse kant, waarna de zoektocht zich daar concentreerde. Ook hier vonden brandweerduikers uiteindelijk echter niets.

Rond kwart voor elf werd besloten de zoektocht te beëindigen. De zaak is overgedragen aan de politie.

Urenlange zoektocht naar mogelijke drenkeling in Maas levert niets op
Foto: Laurens Eggen

Aanvankelijk meldde de politie dat er werd gezocht naar een jongen van tussen de 12 en de 14 jaar. Later werd duidelijk dat het om een man ging.

Ook in Roermond was de brandweer zaterdagavond in touw om een mogelijke drenkeling te zoeken. Een achtjarige jongen zou daar van een bootje zijn gevallen, maar dat bleek loos alarm.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →