Rossi ontsnapt aan horrorongeluk als motor voor zijn hoofd langs vliegt

Print
Rossi ontsnapt aan horrorongeluk als motor voor zijn hoofd langs vliegt

Afbeelding: Twitter MotoGP

Een zware crash bij de Grand Prix van Oostenrijk heeft MotoGP-fans over de hele wereld vanmiddag hun hart doen vasthouden. Johann Zarco en Franco Morbidelli klapten hard op elkaar, waarna de motor van die laatste Valentino Rossi maar op een haar na miste.

De race op Spielberg, het snelste circuit van de kalender in de koningsklasse van de motorsport, was acht rondes oud toen Morbidelli en Zarco in het middenveld met elkaar botsten. Beide coureurs kwamen pas verderop stil te liggen op de grond en er moest een brancard aan te pas komen, maar zowel de Italiaan als de Fransman zijn bij bewustzijn volgens de wedstrijdleiding.

Ook de motoren schoten door en daar ondervond Valentino Rossi bijna op gruwelijke wijze de gevolgen van. De Yamaha van Morbidelli miste zijn landgenoot op een haar na. Ook de racelegende zelf was zichtbaar bewust van waar hij zojuist aan was ontsnapt. Desondanks stapte ‘The Doctor’ bij de hervatting van de race toch weer op zijn motor.

Ook al grote crash bij Moto2

Een paar uur eerder werd de race in de Moto2 ook al ontsierd door een massale crash vroeg in de race. Kampioenschapsleider Enea Bastianini vloog uit de bocht en de Maleisiër Hafizh Syahrin botste frontaal op de schuivende motor van de Italiaan. Enkele andere coureurs gingen onderuit om de brokstukken te omzeilen. Syahrin werd naar de medische post op het circuit afgevoerd. Daar werden wonderwel geen botbreuken geconstateerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →