Video: Lichaam van drenkeling in Maas gevonden

Print

Lichaam uit de Maas gehaald. Video: Track’88

Kessel -

De politie heeft zondag rond vijf uur een lichaam in de Maas bij Kessel aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om de vermiste drenkeling waar vanaf zaterdagavond op en langs de Maas naar is gezocht.

De zoektocht werd zondagmiddag rond één uur voortgezet onder meer door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de Landelijke Eenheid. Vier uur later werd een stoffelijk overschot aangetroffen en kon het lichaam worden geborgen.

Hulp

Zaterdag was nog vergeefs gezocht naar de vermiste man. Bij het zoeken op de Maas kreeg de brandweer hulp van gasten van een naburige camping, die met boten en jetski’s mee zochten. Zondagmiddag nam een sonarboot van de politie het zoeken op de Maas tussen Reuver en Kessel over.

De politie gaat onderzoeken hoe de man is verdronken. Er is geen sprake van een misdrijf.

Politiehelikopter

Na de vondst van het lichaam is het scheepvaartverkeer stilgelegd. Een politiehelikopter controleerde vanuit de lucht of de scheepvaart zich aan het verbod hield.

Lees ook: Urenlange zoektocht naar drenkeling in Maas levert niets op

Video: Lichaam van drenkeling in Maas gevonden
Foto: AV Limburg

Er werd zaterdagavond gezocht naar een man die door meerdere mensen voor het laatst rond 18.55 uur ter hoogte van de Kesselseweg in Reuver werd gezien. Gevreesd werd dat hij in het water in de problemen was geraakt.

Er werd een grote zoekactie op poten gezet door de brandweer. Tegen kwart voor elf werd deze beëindigd zonder resultaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →