Corona-app zondagavond beschikbaar

Print
Corona-app zondagavond beschikbaar

Afbeelding: ANP

De Corona-app is vanaf zondagavond beschikbaar voor iedereen. Vanaf 23.30 uur is de ‘coronamelder’ te downloaden in de Google Playstore en de Apple Appstore.

De app is vooralsnog in drie regio’s in Overijssel en Drenthe te gebruiken. „We hebben vooral gefocust op de privacy en dat kost veel tijd. Het duurde langer dan we wilden, maar ik ben trots op het resultaat”, aldus mede-bouwer Brenno de Winter in NPO Radio 1 programma Dit is de Dag.

Lees ook: Onderzoeker Harvard: corona-app kan juist tot méér besmettingen leiden

„Als het goed is gaan miljoenen mensen ermee aan de slag. Dan wil je wel dat het klopt, dat het veilig is en dat het er netjes uitziet”, zo verklaart De Winter de vertraging.

De Winter: „Om de veiligheid nog meer te waarborgen zal bij iedere versie van de app een notaris betrokken zijn om te verifiëren of de software echt is”. De bouwers van de coronamelder verwachten de gebruik van de app zal leiden tot een kortstondige piek bij de teststraten van de GGD.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →