Phil Bee zesde in tv-show We Want More

Print
Phil Bee zesde in tv-show We Want More

Phil Bee. Afbeelding: UitTipsLimburg

/ Mheer -

De uit Mheer afkomstige blueszanger Phil Bee (Philippe Bastiaans) is zondagavond als zesde geëindigd tijdens de finale van SBS6-programma We Want More. De eerste plek én een flinke geldprijs, 100.000 euro, ging naar fado-duo Iris en Tiago.

Maar liefst elf finalisten gingen de strijd met elkaar aan. Drie jury’s – vijf Bekende Nederlanders, een vakjury van 25 personen en de ‘mobile jury’, 100 kijkers thuis – gaven punten. Voordat de cijfers van de kijkers thuis bekend werden gemaakt stonden drie finalisten gelijk op de eerste plek, Phil Bee stond vijfde.

Duo Iris en Tiago won uiteindelijk met 120 punten. Silver werd tweede met 118 punten en kreeg 25.000 euro. De derde plaats was voor Ricardo (117 punten) die aan de haal ging met 10.000 euro. Phil Bee bleef steken op 93 punten.

‘Eindelijk weer live’

Phil Bee vertelde vlak voor zijn optreden dat hij het spelen mist nu dat slechts beperkt gaat door de coronacrisis. “Al is het in deze show steeds maar 2 of 2,5 minuut die je speelt, je krijgt wel dat gevoel weer van: ‘hey live spelen’. Het mooiste moment voor mij was dat ik me omdraaide nadat ik de halve finale gezongen had en dat ik zag dat we 95,5 punt hadden. Toen realiseerde ik me in tien seconden: dus ook die 25 hoofdzakelijk jonge mensen van de vakjury vinden het goed wat wij doen. Ik dacht dat zij de feeling met onze muziek niet hebben.”

Phil Bee realiseerde zich dat hij en zijn band de lat behoorlijk hoog hadden gelegd voor henzelf. Toch gaf dat volgens hem geen druk. “Dit is wat wij doen, en we hebben al zoveel live optredens gemist. Dit is een mooie gelegenheid om live te musiceren.”

Enthousiaste BN’ers

De jury van BN’ers reageerde enthousiast op zijn vertolking van Superstition van Stevie Wonder. André Hazes gaf zelfs een tien: “Ik vind jullie absolute top. Willen jullie een duet met mij doen op mijn nieuwe plaat? Ik vind jullie echt zó fantastisch.” Phil Bee: “Natuurlijk!” Davina Michele: “Je hebt me weer helemaal ingepakt. Ik herkende het liedje eerst niet eens terug, jullie hebben er een hele eigen versie van gemaakt. Echt heel goed gedaan.”

Hit met Hazes

Jurylid André Hazes werd tijdens de opnames van het talentenjacht al zo enthousiast van Phil Bee, dat ze samen de studio zijn ingedoken en het bluesnummer Need Your Love So Bad, hebben opgenomen. Bee zong dat lied ook in de halve finale van de SBS-show. In de zangwedstrijd moest Hazes nog advies geven aan de Limburger, maar die rollen waren in de studio helemaal omgedraaid. „Ik had nog nooit van mijn leven Engels gezongen en nog nooit een liedje gedaan zoals dit. Dus hij moest mij de hele dag op mijn donder geven als ik iets verkeerds deed”, aldus Hazes. Inmiddels is het lied van Phil Bee en André Hazes al 84.000 keer bekeken op YouTube.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →