Sebastian Polter voor twee jaar naar Fortuna

© ANP

Fortuna heeft Sebastian Polter voor twee jaar vastgelegd. Met Polter heeft Fortuna de zo vurig gewenste spits binnen.

Tim Geurts

De 29-jarige aanvaller komt over van Union Berlin waar hij vooral in de tweede Bundesliga veel doelpunten maakte.

De onderhandelingen met Polter liep al een tijdje. De spits voerde meerdere gesprekken met Sjors Ultee en Kevin Hofland, onder meer afgelopen weekend toen de twee Polter in Berlijn opzochten.

Berlijn

Daar wisten ze de spits uiteindelijk te overtuigen om toch voor Fortuna te kiezen, laat Polter weten. „Vanaf het begin af aan heeft Hofland me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal. Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie.”

Ook Ultee is blij met de komst van de spits: „We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap.”

Mike van Beijnen

Fortuna rondde maandag ook de transfer van Mike van Beijnen definitief af. De 21-jarige rechtsback tekent voor twee seizoenen in het Fortuna Sittard, met de optie voor een extra jaar. De Bredanaar was transfervrij na een dienstverband bij Genclerbirligi.