39e editie van de Geuldalwandelmarathon in aangepaste vorm

© John Peters

De 39e editie van de Geuldalwandelmarathon vindt dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober plaats in aangepaste vorm. Voorinschrijving is deze keer verplicht.

Redactie

De Geuldalwandelmarathon is normaal een wandeling door het dal van de Geul vanaf de bron in de omgeving van Eynatten (B) tot bijna aan de monding in Berg en Terblijt. Dit jaar starten de wandelaars in groepen van vijftig met een tijdslot van 30 minuten bij gemeenschapshuis Cascade in Vilt-Berg en Terblijt. Daar is tevens de finish.

De wandelaars van de hele marathon (42 km) lopen via Valkenburg, Schin op Geul en Gulpen naar Epen, waar na de rust de terugweg langs de andere oever wordt gelopen. De halve marathon loopt naar Schin op Geul en de kwart marathon naar Valkenburg. Deze laatste route wordt ook door de jeugdige deelnemers aan het Geuldalrondje – de speciale tocht voor de jeugd van 6-14 jaar - gelopen.

Inschrijven

Voorinschrijving (tot en met 30 september) is deze keer verplicht, daarbij kan ook een lunchpakket besteld worden. Vanwege het maximum aantal deelnemers van 500 per dag kan men maar één dag deelnemen.

Kosten voor deelname zijn 5 euro (1 euro korting voor leden van wandelbonden en –verenigingen). Info: www.wandelverenigingvilt.nl.