Opmerkelijke foto’s van groot zwemfeest in Wuhan

Honderden mensen zochten afgelopen weekend verkoeling in een openluchtzwembad in de Chinese stad Wuhan. © AFP

In Wuhan hebben honderden mensen afgelopen weekend verkoeling gezocht in het Wuhan Maya Beach-waterpark. Waar in Nederland 1,5 meter afstand nog altijd de norm is, wordt het normale leven in de Chinese miljoenenstad weer opgepakt.

Redactie

Dit is te zien op foto’s afkomstig van het Franse persbureau AFP. Van het houden van enige afstand is geen sprake. In gele opblaasbanden liggen de bezoekers vrolijk bij elkaar en luistert een grote groep mensen naar muziek die uit de luidsprekers knalt.

Lees ook: Britse epidemioloog: ‘Lijkt erop dat coronavirus al jaren sluimert en niet in China ontstond’

Wuhan geldt als bakermat van het coronavirus. Het virus dook daar eind 2019 voor het eerst op. Na meer dan twee maanden in lockdown te zijn geweest, is de Chinese stad sinds 8 april weer open. Sindsdien lijkt het virus onder controle, zo schreef Reuters begin juni. Een uitbreiding van het aantal tests en de uitvoerige contactopsporing liggen hier aan ten grondslag.

Angst

Desondanks blijft de angst voor een nieuwe uitbraak reëel. Afgelopen juni nog werd er in Peking groot alarm geslagen toen er in vier dagen tijd een groot aantal coronabesmettingen werd vastgesteld.

© AFP

© AFP