C&A benoemt nieuwe Europese topvrouw: Giny Boer vervangt Edward Brenninkmeijer

De C&A-winkel bij het Heerlense winkelcentrum ’t Loon. © PETER SCHOLS

Kledingwinkelketen C&A krijgt in Europa een nieuwe topvrouw. De Nederlandse Giny Boer neemt het stokje over van Edward Brenninkmeijer, die eind dit jaar terugtreedt.

ANP

Brenninkmeijer zat als telg van de eigenaarsfamilie slechts kort in het zadel. Hij nam de toppositie bij C&A vorig jaar over toen Alain Caparros vanwege gezondheidsredenen stopte.

Door de coronacrisis ging de keten afgelopen tijd door een moeilijke periode. Maar volgens Brenninkmeijer gaat het inmiddels weer de goede kant op met het bedrijf. „We hebben de basis gelegd voor een terugkeer naar groei en hebben veilig de crisis doorstaan. Onze online business groeit, onze klanten keren terug naar onze winkels en we nemen weer personeel aan.” Hij vindt dat het nu een goed moment is om de leiding over het bedrijf over te dragen.

IKEA

Boer werkte hiervoor jarenlang bij woonwarenhuis IKEA. Daar was ze de laatste tijd retailmanager voor de Zuid- en Oost-Europese activiteiten. Ze kijkt er naar eigen zeggen naar uit om bij een „iconisch Europees merk” als C&A aan de slag te gaan.

Het van oorsprong Nederlandse C&A werd in 1841 opgericht. Het bedrijf, dat in handen is van de familie Brenninkmeijer, is wereldwijd actief in meer dan twintig landen. In Europa heeft het bedrijf 1400 winkels.

Boer wordt de baas van C&A Europe, dat een dochter is van C&A AG. Daaronder vallen naast de Europese ook de Chinese activiteiten. Edward Brenninkmeijer was ook de topman van C&A AG. Zijn plek in het bestuur daar gaat niet naar Boer. Brenninkmeijer blijft er als niet-uitvoerend bestuurder in de raad zitten. Verder krijgt C&A Europe ook nog een nieuwe financieel directeur in Birgit Kretschmer. Zij werkte eerder bij Adidas en volgt bij de kledingketen Ralf Senden op, die zijn carrière graag buiten het bedrijf wil voortzetten.