Inter laat Sjachtar kansloos in halve finale Europa League

© Hollandse Hoogte / AFP

Internazionale staat voor het eerst in tien jaar weer in de finale van een Europees clubtoernooi.

Redactie

Het elftal van trainer Antonio Conte was maandag in de halve finale van de Europa League veel te sterk voor Sjachtar Donetsk. In Düsseldorf werd het 5-0.

In de finale neemt Inter het vrijdag in Keulen op tegen Sevilla. De Spanjaarden waren zondag in de andere halve eindstrijd met 2-1 te sterk voor Manchester United. Luuk de Jong maakte het winnende doelpunt.

Inter won de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, drie keer. Voor het laatst gebeurde dat in 1998. Sevilla is recordhouder in de Europa League met vijf eindzeges.

De Vrij

Oranje-international Stefan de Vrij had maandag een basisplaats bij Inter, dat in de Italiaanse competitie als tweede eindigde. Het duurde tot de 19e minuut voordat Lautaro Martínez met een kopbal de score opende. Sjachtar stelde er heel weinig tegenover, maar wist verdere schade wel te voorkomen.

In de tweede helft ging het, nadat er een uur speeltijd was verstreken, snel. Danilo D’Ambrosio maakte in de 64e minuut de 2-0, in de 74e minuut gevolgd door de 3-0 van Martínez. Het was voor de Argentijn zijn 21e doelpunt dit seizoen, alle competitie meegerekend.

Sjachtar kon er vrijwel niets tegenin brengen en moest lijdzaam toezien dat ook de Belgische spits Romelu Lukaku nog twee keer scoorde. Oud-Ajacied Christian Eriksen viel in de slotfase nog in bij Inter.