Transportbedrijf van onbevoegde vrachtwagenchauffeur snel failliet

Print
Transportbedrijf van onbevoegde vrachtwagenchauffeur snel failliet

Afbeelding: © iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Hij wilde zo graag internationaal vrachtwagenchauffeur worden dat hij een jaar geleden alvast een transportbedrijf oprichtte: Voltec Logistiek en Transport BV, statutair gevestigd in Montfort en opererend vanuit Sittard.

Dat deed hij samen met een ondertussen met de noorderzon verdwenen zakenpartner. Althans, dat vertelde hij de curator van het inmiddels alweer failliete expeditiebedrijf. Deze man kon bogen op jarenlange ervaring in transport en logistiek. Hij kreeg niet officieel, maar wel feitelijk de dagelijkse leiding en zou voor de vrachtopdrachten zorgen.

Probleem van de initiatiefnemer was dat hij nog geen chauffeursdiploma had. En dat heeft hij tot op de dag van vandaag nog altijd niet behaald, blijkt uit het insolventieverslag. De trucker in spe wijt dat aan ziekte waardoor hij een hele poos uit de roulatie was. Het gevolg was in elk geval dat er voor de aangenomen transporten externe chauffeurs moesten worden ingehuurd. In combinatie met de door zijn spoorloze partner gemaakte veel te lage prijsafspraken zorgde dat volgens hem voor een onvermijdelijk bankroet. Hij stelt zich op het standpunt dat hem geen enkele blaam treft en het slachtoffer is geworden van oplichting en bedrog. De curator is daar nog niet van overtuigd.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg