Fiod neemt ruim 11 miljoen illegale sigaretten in beslag in Weurt

Print
Fiod neemt ruim 11 miljoen illegale sigaretten in beslag in Weurt

De sigaretten waren verdeeld over pallets. Afbeelding: FIOD

Bij een bedrijventerrein aan de Metaalweg in Weurt, in de buurt van Nijmegen, heeft de FIOD woensdagavond ruim 11 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. In een loods op het terrein stonden in totaal 31 pallets met vele in plastic verpakte sloffen sigaretten.

De FIOD kwam de buit op het spoor door informatie van de Belgische douane. De sigaretten werden gevonden in een loods van BSH Horeca Groothandel. Behalve medewerkers van FIOD was ook de politie daar aanwezig.

Ontduiken van accijnzen

Fiod neemt ruim 11 miljoen illegale sigaretten in beslag in Weurt
De FIOD bij het bedrijventerrein in Weurt. Foto: FIOD

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou volgens de FIOD een bedrag van zo’n 3 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. Er is vooralsnog niemand aangehouden. Alle sigaretten zijn inmiddels afgevoerd. Deze worden vernietigd. Er is nog niemand opgepakt.

De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. De opsporingsdienst laat weten dat door de grote winsten in de handel van illegale tabak er criminele vermogens worden opgebouwd. Door het ontduiken van de accijnzen ‘wordt de Nederlandse schatkist ernstig benadeeld’. Ook leidt het tot oneerlijke concurrentie met de legale handel en ondermijnt de illegale sigarettenproductie het anti-rookbeleid dat de regering voert.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →