Coronageval bij Fortuna: oefenduel met AZ op laatste moment afgelast

Print
Coronageval bij Fortuna: oefenduel met AZ op laatste moment afgelast

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

AZ en Fortuna Sittard zouden donderdagmiddag om 16.30 uur aftrappen voor een oefenduel, maar die wedstrijd is op het allerlaatste moment afgelast. Iemand van Fortuna Sittard is positief getest op het coronavirus.

Dat meldt Fortuna Sittard. „We zijn gisteren getest en hebben vandaag te horen gekregen dat er een positief geval is. Om wie het precies gaat, zeggen we niet in verband met de privacywetgeving”, meldt trainer Kevin Hofland in een eerste reactie. „We hebben daarna contact gezocht met AZ. Zij lieten weten niet te willen spelen. Begrijpelijk, want AZ speelt volgende week een duel om de Champions League en wil geen enkel risico nemen. Daarop is besloten de wedstrijd te annuleren. De betreffende persoon is ook meteen weg bij het trainingskamp in Mierlo. Er zijn geen klachten. Iedereen is vijf dagen geleden ook getest. Toen testte iedereen negatief.”

AZ

,,Het is jammer dat we nu niet kunnen oefenen tegen Fortuna, want we waren blij dat ze in deze belangrijke fase bereid waren om tegen ons te spelen”, zo stelt AZ-trainer Arne Slot op de clubwebsite. ,,Maar we willen geen risico nemen. We zijn nu op zoek naar een tegenstander voor morgen om ons optimaal te kunnen voorbereiden op de kwalificatie van de Champions League van aanstaande woensdag.”

AZ speelt dan tegen Viktoria Plzen, de winnaar van die ene wedstrijd gaat door naar de volgende CL-voorronde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →