MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten

Print
MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten

Theaterdirecteur Jean Boelen(links) en MECC-baas Rob van de Wiel tijdens de persconferentie. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht werken in coronatijd samen en openen een theater met plek voor 1250 mensen op veilige afstand. Dat hebben de partijen vrijdagochtend bekendgemaakt.

Het zogenoemde M-theater in de Zuidhal is daarmee direct de grootste theaterzaal van de provincie. In ieder geval van 21 oktober tot eind van het jaar moet dit de plek worden waar ‘grote namen uit de werelden van cabaret en komedie, pop, musical en show hun opwachting maken’. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Najib Amhali, Tineke Schouten, Jon van Eerd, Het Metropole Orkest en Jeroen van der Boom. Dat gebeurt onder het motto ‘met afstand de grootste theaterzaal van Limburg’. Het pop up-theater gaat minimaal 25 extra voorstellingen bieden naast de eigen programmering van Theater aan het Vrijthof.

Het congrescentrum zag de afgelopen tijd diverse evenementen geannuleerd worden. Zo kwam er door de corona-uitbraak vroegtijdig een eind aan kunstbeurs Tefaf, ook Jumping Indoor Maastricht gaat niet door. De geplande kerstconcerten van André Rieu in het MECC zijn vooralsnog niet afgezegd.

MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten
Foto: Peter Schols

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →